Ancheta de la Colegiul Tudor Vianu. Teze la matematică, reevaluate

Data publicării:
tudor vianu

Corpul de Control al Ministerului Educaţiei a decis că profesorul Severius Moldoveanu a făcut o glumă, concluzie la care a ajuns și Inspectoratul Școlar al Municipiului București. Totuși, tezele la matematică de la două clase ale profesorului vor fi reevaluate, pentru a se determina dacă acestea au fost notate corect.

Ca urmare a celor constatate şi a sesizărilor primite, Corpul de Control al Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice a recomandat Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) monitorizarea activităţii profesorului de matematică, până la finalizarea semestrului în curs, şi realizarea de rapoarte lunare privind modul de relaţionare a acestuia cu elevii. Nu în ultimul rând, pentru eliminarea/confirmarea suspiciunilor de evaluare subiectivă a elevilor, ISMB va constitui o comisie având ca obiectiv reevaluarea tezelor de matematică la clasele a X-a A şi a X-a C, pentru anul şcolar 2015/2016”, arată un comunicat al Ministerului Educației.

Ancheta Inspectoratului Școlar a decis că profesorul a făcut o glumă atunci când le-ar fi spus elevilor să îngenuncheze pentru note mai mari.

Incidentul a fost o glumă și elevii nu s-au simțit umiliți, potrivit raportului întocmit de ISMB, la finalul anchetei.

Pe de altă parte, profesorul Severius Moldoveanu nu a respectat graficul tezelor semestriale, cea la matematică fiind susținută în luna ianuarie, nu în decembrie, așa cum prevede regulamentul școlar, se mai spune în raportul citat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri