Au fost tipărite manualele pentru sport

Data actualizării: Data publicării:
manual de sport

Elevii de clasa a V-a vor avea anul acesta manuale pentru Educație fizică și sport! Nu vor avea la timp însă celelalte manuale, mult mai importante, din cauza procedurilor și a contestațiilor.

Manuale de sport vor porni spre toţi elevii de clasa a V-a de la Cluj, în următoarele două săptămâni. Ei sunt primii care vor învăța să facă mișcare după un manual, informează TVR.

Profesorii de sport vor fi convocaţi la inspectoratele școlare din ţară pentru a fi instruiţi cum să predea orele de sport „ca la carte”. Însă, la începutul lunii, ministrul Liviu Pop a spus că profesorii vor fi cei care vor decide dacă folosesc sau nu manualul la ora de sport.

Reprezentanţii elevilor sunt supăraţi pentru că nu au fost deloc consultaţi când s-a luat decizia de a avea încă o carte în ghiozdan.

Despre acest subiect s-a pronunțat și premierul Mihai Tudose. El a spus că este „convins” că a fost o „glumă” a ministrului Educaţiei, dar că, dacă el reuşeşte să aducă toate manualele necesare în clase la începerea şcolii, poate să prezinte şi un „manual de colorat la sport”.

Zilele trecute, ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a declarat că în primele două luni ale acestui an elevii din clasa a V-a nu vor avea manuale şcolare, ci îndrumare. Până acum, Liviu Pop a susţinut în mai multe rânduri că toţi elevii, inclusiv cei de la clasa a V-a, vor avea toate manualele în 11 septembrie.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri