Au început înscrierile la facultate. Cea mai căutată specializare este Medicina

Data publicării:
facultate-1

Emoţiile bacalaureatului au trecut, încep cele ale înscrierilor la facultate. Este concurenţă foarte mare pentru locurile fără taxă la cele mai bune universităţi de stat. Cei mai mulţi candidaţi sunt la drept, medicină şi farmacie. La Timişoara sunt scoase la concurs aproape 1500 de locuri, iar la Bucureşti 900.  

De la prima oră, holurile Facultăţii de Medicină Carol Davila din Bucureşti s-au dovedit neîncăpătoare. 300 de absovenţi asteptau rândul pentru înscriere.

Agitaţie si la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Timişoara. Andrei încearcă pentru al doilea an să prindă un loc fără taxă, pentru că nu poate plăti o mie două sute de euro pe an.

„Este unul dintre cele mai avantajoase joburi si este o meserie foarte frumoasă, care tot timpul evoluează”, spune un tânăr. Tocmai de aceea, concurenţa este serioasă. Din aproape 1500 de locuri, doar 580 sunt fără taxă.

„Va pot spune ca avem o mie de înscriși online. Ne așteptăm la o concurență la fel de mare ca anul trecut. Minim 2-3 pe loc”, a spus purtătorul de cuvânt al facultății.

La Braşov, tinerii care se înscriu la Facultatea de Medicină au planuri mari. Dar nu pentru România. „Este de viitor și aș putea să plec în străinătate”, subliniază un tânăr.

Alături de medicină, şi dreptul este o facultate extrem de căutată de tinerii care vor o carieră bănoasă.

Mulţi dintre cei care au luat bacalaureatul sunt cu gândul încă la vacanţă şi nu la înscrierea la facultate.

Până vineri, tinerii care vor să devină studenţi trebuie să vină la facultate cu un dosarul complet pentru înscriere și cu banii de taxă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri