Aur pentru elevii români la Balcaniada de matematică

Data publicării:
olimpici

România este cunoscută ca fiind un adversar de temut la olimpiadele de matematică. Şi anul aceasta elevii români au demonstrat că acolo unde există pasiune şi talent, e şi performanţă.

„Deja suntem obişnuiţi cu competiţiile şi cred că privim destul de mult ca nişte simple excursii locurile în care mergem”, spune Andrei Bud, elev în clasa a 12-a.

Doi elevi de la Liceul Internaţional din Bucureşti au obţinut rezultate maxime la Balcanida de matematică de anul acesta. Trei au luat argintul şi unul medalie de bronz. Fiecare participant la competiţie a avut de rezolvat patru probleme de geometrie, teoria numerelor, combinatorică şi albebră, în cel mult patru ore şi jumătate.

„Eu lucrez la matematică fiindcă îmi place foarte mult şi am momente în care stau în staţia de autobuz şi dacă îmi amintesc că nu mi-a ieşit o problemă, încerc să mă gândesc şi atunci”, spune Laurenţiu Ploscaru, câştigător al medaliei de aur.

A fost un succes, bineânțeles, și pot spune că speram să câștig. Cred că echipa României este o echipă de top”, spune un alt câștigător al medaliei de aur, Ştefan Spătaru.

La Balcaniada de Matematică de la Plevna au partipat 21 de ţări cu echipe formate din 6 membri. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri