Bacalaureat 2013. Azi e proba obligatorie de profil. Candidaţii au de ales între matematică şi istorie

Data publicării:
bacalaureat 55394400

Actualizare 09.00. Ca și cum emoțiile inerente unui examen de maturitate n-ar fi suficiente, la Liceului Dimitrie Bolintineanu din Bucureşti tensiunea e dublă. Părinţíi sunt revoltaţi că nu au fost anunţaţi dacă odraslele lor vor intra sau nu în examen.

Elevii și părinții au așteptat mai bine de două ore ca să afle dacă pot sau nu să intre în examen. La poarta liceului, un inspector verifica, pe liste, fiecare elev în parte și îi dădea acordul să intre în sală.

Părinții erau cei mai revoltați și spuneau că au stat aseară și până la ora 23.00 în fața liceului, în așteptarea listelor cu elevii care au voie să participe la această sesiune a bacalaureatului. Inspectoratul a anunțat aseară că șapte elevi au fost eliminați de la toate probele, aici, la Liceul Dimitrie Bolintineanu, însă nu s-a anunțat cine sunt cei șapte.  

_________________________

Proba de astăzi va începe la ora 9.00, iar elevii vor avea la dispoziţie 3 ore pentru a rezolva subiectele. Ca şi la celelalte probe desfăşurate la bacalaureat, elevii nu au voie să intre în sali cu telefoane mobile sau cu orice materiale ajutătoare nepermise.

La examenul de luni, la limba şi literatura română, care a fost susţinut de un număr de 154.586 de candidaţi din toată ţara, 93 dintre ei au fost scoşi din sălile de examen din cauza tentativelor de fraudă.

Cele mai multe cazuri s-au înregistrat în Constanţa (21), Bucureşti (19) şă Dolj (7). Aceşti candidaţi au pierdut dreptul de a susţine bacalaureatul în următoarele două sesiuni, potrivit metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului.

Vineri se va desfăşura proba la alegere din aria curriculară corespunzătoare specializării. Afişarea rezultatelor va avea loc în ziua de 8 iulie, până la ora 12.00, iar depunerea contestaţiilor se va face în aceeaşi zi, între orele 12.00 şi 16.00.

Contestaţiile se vor soluţiona în intervalul 9 - 11 iulie, urmând ca pe 12 iulie să se afişeze rezultatele finale.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri