Bacalaureat 2016. Rată de promovare de sută la sută la trei colegii din municipiul Iaşi

Data publicării:
elevi bac getty-1

 

Foto: Gulliver/Getty Images

La colegiile Costache Negruzzi, Colegiul Naţional şi Colegiul Mihai Eminescu, toate din municipiul Iaşi, toţi candidaţii la bacalaureat au promovat examenul.

La Colegiul Negruzzi, din municipiul Iaşi, au susţinut examenul 148 de candidaţi, iar ultima media a fost 6,51. La Colegiul Naţional din Iaşi, ultima medie a fost 7,28, un număr de 129 de elevi ai acestei unităţi susţinând examenul de bacalaureat. La Colegiul Mihai Eminescu, toţi cei 158 de elevi au promovat examenul, iar ultima medie a fost 6,83.

În judeţul Iaşi, s-au înregistrat două medii de 10.00, obţinute de Florina Pantilimonescu, elevă la Colegiul Negruzzi, şi de Elena Miruna Bibire, de la Colegiul Mihai Eminescu.

Primii zece candidaţi din judeţ au obţinut medii cuprinse între 9.90 şi 10.00, în timp ce 817 elevi au obţinut medii cuprinse între 9.00 şi 10.00.

În judeţul Iaşi, rata de promovare a examenului de bacalaureat a fost estimată la 71 la sută, conducerea ISJ precizând că încă se lucrează la centralizarea datelor. Au promovat examenul 3.498 de elevi, în timp ce doi candidaţi au fost eliminaţi din examen pentru tentativă de fraudă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri