Bacalaureat 2017 | Astăzi, prima probă. Calendarul examenelor

Data actualizării: Data publicării:
Girls At Edgbaston High School Receive Their A'Level Results

Emoţii mari pentru absolvenţii de liceu: se dă startul examenului de bacalaureat. Cei aproximativ 145.000 de elevi care au terminat clasa a douăsprezecea vor intra în focurile testărilor. Prima probă va fi cea orală la Limba şi Literatura română.

Prima sesiune a examenului de Bacalaureat începe marţi, 6 iunie, cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Testarea se va desfăşura pe durata a două zile.

În 8 şi 9 iunie va avea loc proba orală la limba maternă, iar în 9 iunie şi 12-13 iunie, candidaţii vor susţine proba de competenţe digitale. Probele orale se încheie cu evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, programată între 14 şi 16 iunie.

Subiectele pentru probele orale de limba română şi limba maternă cuprind texte literare şi nonliterare, funcţionale şi nonfuncţionale, cu un grad de complexitate care să permită tratarea lor integrală în maximum 10-15 minute.

Rezultatul obţinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, respectiv în limba maternă nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenţă - experimentat, avansat şi mediu.

În cazul în care un candidat refuză să răspundă sau să rezolve subiectele de la probele de competenţe lingvistice şi digitale, se consideră că acesta nu a susţinut proba.

Probele scrise vor începe în 26 iunie cu limba şi literatura română, 27 iunie - limba şi literatura maternă, 28 iunie – proba obligatorie a profilului şi specializării (matematică sau istorie), 30 iunie - proba la alegere a profilului şi specializării.

Rezultatele primei sesiuni a Bacalaureatului vor fi afişate în 5 iulie, până la ora 16.00 şi în aceeaşi zi vor putea fi depuse contestaţiile, afişarea rezultatelor finale fiind programată în 10 iulie.

Elevii participanţi la olimpiade, dar şi cei care au fost acceptaţi, în etapa preliminară, la universităţi din străinătate vor susţine examenul naţional de bacalaureat într-o sesiune specială care va avea loc din 29 mai şi până în 9 iunie.

Probele orale

Proba la limba română: 6 - 7 iunie

Proba la limba maternă: 8 - 9 iunie

Evaluare competenţelor digitale: 9, 12 - 13 iunie

Proba la limba străină: 14 - 16 iunie

Probele scrise

Limba şi literatura română: 26 iunie

Limba şi literatura maternă: 27 iunie

Proba obligatorie a profilului: 28 iunie

Proba la alegere: 30 iunie

Rezultate

Afişarea rezultatelor: 5 iulie

Depunerea contestaţiilor: 5 iulie (după ora 16.00)

Rezolvarea contestaţiilor: 6 - 9 iulie

Afişarea rezultatelor finale: 10 iulie

Surse: Digi24, News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri