Bacalaureat 2019. Elevii de la un liceu din Blaj au primit subiecte greșite la Limba română

Data publicării:
BACALAUREAT EXAMEN SCRIS ROMANA-1

Proba de Limba română a Bacalaureatului 2019 a venit cu peripeții pentru elevii Colegiului Național „Inochentie Micu Clain” din Blaj. Aceștia au primit de două ori la rând subiecte greșite, motiv pentru care examenul s-a prelungit cu aproximativ 50 de minute.

La proba de Limba română a examenului de Bacalaureat organizată, luni, la Colegiul Național „Inochentie Micu Clain” din Blaj, județul Alba, absolvenții profilului „uman” au primit o parte dintre subiectele care trebuiau repartizate la profilul „real”.

După ce greșeala a fost sesizată, s-au împărțit din nou subiectele, dar s-a făcut aceeași eroare.

Elevii care au susținut examenul au spus că abia a treia oară au primit subiectele corecte pentru profilul lor, iar timpul de examinare a fost prelungit, potrivit MEDIAFAX.

În data de 01.07.2019, la proba scrisă Ea) - Limba şi literatura română, din cadrul examenului de bacalaureat naţional, sesiunea iunie-iulie 2019, la Centrul de Examen de la Colegiul Naţional „Inochentie Micu Clain” Blaj, imediat după ora 9.00 când au fost deschise plicurile cu subiecte în sălile de clasă unde candidaţii trebuiau să primească subiect pentru profilul umanist, Comisia din Centrul de Examen a constatat că aceşti candidaţi au primit subiect de profil real. În aproximativ 30 de minute din acel moment, Comisia a remediat total situaţia creată, distribuind candidaţilor subiectul corect şi corespunzător profilului”, a spus, marți, inspectorul general adjunct al ISJ Alba, Alexandru Dăncilă.

El a precizat că, din momentul distribuirii subiectului corect, timpul alocat rezolvării acestuia a fost de trei ore, conform metodologiei şi procedurilor în vigoare pentru organizarea examenului.

Dăncilă a mai anunțat că ISJ Alba a deschis o anchetă internă privind incidentul.

La nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba s-a demarat o anchetă referitoare la acest caz şi de asemenea s-au luat măsurile corespunzătoare desfăşurării următoarelor probe de examen”, a declarat adjunctul ISJ Alba.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri