Bacalaureat cu dosare penale. V. Ponta: „Să meargă la închisoare” cei care vând subiecte

Data publicării:
bacalaureat

Fosta directoare a Liceului Dimitrie Bolintineanu vrea să îşi retragă declaraţiile, prin care admitea că a luat bani de la elevi. Profesoara, acum arestată preventiv, a fost adusă la Parchetul Capitalei pentru a da o nouă declarație.

La prima audiere, cea de luni seara, de dupa proba de Limba Română, Costica Vărzaru a recunoscut în fața polițiștilor că a coordonat reţeaua de fraudare a examenului de bacalaureat la liceul pe care îl conducea.

Pusă în fața probelor strânse timp de o lună de anchetatori, directoarea a admis că a aranjat la inspectorat să fie delegaţi anumiți profesori în comisia de supraveghere.

Procurorii intenționează să reia și audierea unora dintre supraveghetori și să ia o declarație și inspectorului școlar șef de la sectorul 5, demis de asemenea în urma scandalului.

Subiectul a fost discutat astăzi și în ședința Guvernului.

„La Bolintineanu i-au prins că vindeau subiectele. Foarte bine, să meargă la închisoare. E un mesaj foart clar pentru oricine din țară care face la fel, că trebuie să pățească la fel”, a spus premierul.

Victor Ponta a adăugat că nu toți profesorii din țară trebuie balamați și s-a declarat mulțumit de modul în care s-a desfășurat bacalaureatul. Pentru asta l-a felicitat pe ministrul Educației.

Scandalul de la Liceul Dimitrie Bolintineanu nu a fost singurul de la actuala sesiune a bacalaureatului.

Mama unei eleve de la Liceul Dimitrie Gusti a depus plângere la Inspectoratul școlar după ce fiica ei a fost eliminată din examen. Femeia susţine că i-a dat 600 de euro dirigintei pentru ca profesorii supraveghetori să nu fie atât de stricţi în timpul probelor. În timp ce o anchetă este pe cale să înceapă, profesoara a returnat banii, deşi se declară nevinovată.

La Sibiu, procurorii DNA au început urmărirea penală faţă de trei persoane - un inspector școlar, un angajat al Colegiul Tehnic „Independenţa” Sibiu și un elev al colegiului.

Angajatul Colegiului Independența ar fi primit de la un elev ce a susținut bacalaureatul suma de 2.200 de lei pentru a interveni pe lângă cadrele didactice din comisia de corectare a lucrărilor de la proba de Limba și literatura română.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri