Bacalaureat, sesiunea de toamnă. 124 de candidaţi au fost eliminaţi de la proba scrisă la limba română

Data publicării:
bacalaureat mediafax-5

La proba scrisă de limba română, desfăşurată luni, s-au prezentat 45.954 de candidaţi. Pentru 12 dintre candidaţii înscrişi a fost necesară utilizarea subiectelor de rezervă, în timp ce 124 de candidaţi au fost eliminaţi pentru că aveau asupra lor materiale ajutătoare şi dispozitive electronice, interzise în săli pe durata desfăşurării probei.

Cei mai mulţi dintre candidaţii eliminaţi s-au înregistrat în Bucureşti (10), respectiv judeţul Constanţa (15), unde o elevă, eliminată din examen pentru fraudă, a declarat că a dat bani pentru a putea promova examenul.

Cazul a fost înaintat Poliţiei Constanţa de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa.

Probele scrise din cadrul sesiunii de toamnă a bacalaureatului 2013 continuă astăzi cu proba scrisă la limba maternă. Proba obligatorie a profilului va avea loc miercuri, iar cea la alegere a profilului şi specializării, vineri.

Afişarea rezultatelor se va face pe data de 2 septembrie, până la ora 12.00, urmând ca, în aceeaşi zi, să fie depuse contestaţiile, în intervalul orar 12.00 - 16.00.

Soluţionarea contestaţiilor este programată între 3 şi 4 septembrie, iar rezultatele finale vor fi făcute publice pe 5 septembrie.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri