Andrei Baciu: Școlile rămân deschise săptămâna viitoare în toată țara, cu excepţia celor cu cazuri punctuale

Data actualizării: Data publicării:
Elevi cu masti in clasa
Elevi în clasă. Foto: Profimedia Images

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a anunțat, joi, că şcolile îşi vor continua activitatea în format fizic săptămâna viitoare, cu excepţia cazurilor punctuale. Potrivit acestuia, gradul de ocupare a paturilor destinate pacienților cu COVID-19 în spitale este 45,7% la nivel naţional, pragul maxim stabilit de autorităţi pentru a trece în sistem online fiind de 75%.

"Este un obiectiv nu numai al Ministerului Sănătăţii, al Ministerului Educaţiei, al Guvernului României, ci cred că este un obiectiv al întregii ţări de a menţine şcolile cât mai mult deschise. În acest sens, acest mecanism prin care ţinem cont de rata de ocupare a paturilor în momentul de faţă, astăzi, joia, când se evaluează săptămânal pentru săptămâna viitoare, rata de ocupare a paturilor este de 45,7% la nivel naţional, iar pe judeţe variază între 22% şi 58%. Ca urmare, săptămâna viitoare, şcolile îşi vor continua activitatea în formatul clasic, în formatul fizic, cu excepţia claselor şi şcolilor care prezintă cazuri punctuale de copii cu SARS-CoV-2", a anunţat Andrei Baciu.

El a menţionat că se constată o tendinţă de scădere a gradului de ocupare a paturilor din spitale şi că se menţine numărul de cazuri de pacienţi internaţi la terapie intensivă.

"Vorbim de o tendinţă. Sunt analize în desfăşurare la nivelul Ministerului Sănătăţii şi pe măsură ce acestea se finalizează o să mai venim cu informaţii în acest sens", a declarat Andrei Baciu, potrivit Agerpres.

Conform Ministerului Educaţiei, gradul/rata de ocupare la nivel judeţean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienţilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 reprezintă, începând din data de 17 ianuarie 2022, noul criteriu privind desfăşurarea cursurilor cu prezenţă fizică în unităţile de învăţământ preuniversitar/conexe. Mai exact, în toate judeţele în care rata de ocupare a acestor paturi este cel mult 75%, cursurile şcolare se organizează cu prezenţă fizică.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri