Bănescu ia apărarea profesorilor care fac grevă: O țară în care profesorii sunt subsalarizați și chiar batjocoriți se autosabotează

Data actualizării: Data publicării:
Vasile Bănescu cu ochelari, cistum, la birou cu computer
Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române. Foto: Basilica

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, spune că soluția pentru orice societate „intrată în derivă” este educația. Aceasta, în condițiile în care zeci de mii de profesori sunt în continuare în grevă, nemulțumiți de creșterile salariale propuse de Guvern.

„O țară în care profesorii sunt timp de decenii subsalarizați, ignorați și chiar batjocoriți este una care se autosabotează, se adâncește în impostură și vulgaritate, anulându-și iresponsabil viitorul”, a scris Vasile Bănescu pe Facebook.

„Adevărul elementar este acela că pentru orice societate intrată în derivă, unica soluție este Educația, nu subminarea ei”, a continuat el.

Profesorii au intrat în grevă generală în 22 mai, cerând salarii mai mari. Toate rundele de negocieri cu reprezentanții guvernului de până acum au eșuat. Aceasta, în condițiile în care săptămâna viitoare sunt programate să înceapă examenele naționale.

Ministrul Educației, Ligia Deca a spus astăzi, după discuțiile avute cu reprezentanții părinților, ai elevilor și sindicaliști din Învățământ, că încă suntem în grafic pentru ca probele Bacalaureatului 2023 să fie susținute după calendarul cunoscut, da că amânarea examenului e inevitabilă dacă până spre sfârșitul săptămânii nu vor fi suficienți profesori care să renunțe la grevă.

În ultima săptămână, aproximativ 10 mii de profesori s-au întors la catedră, a mai spus Ligia Deca.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri