Bani pentru învățătoare. Dana Blându poate reveni la catedră dacă dă concurs

Data publicării:
dana

Consiliul de Administrație, întrunit în data de 10 ianuarie, a hotărât desfacerea contractului de muncă pentru doamna învățătoare Blându Florina Dana și desfacerea disciplinară a contractului de muncă, sesizarea Parchetului pe aspectele penale ale cazului”, a declarat Camelia Fercu, directorul Şcolii nr. 10

Mama care a făcut public acest caz, şi care nu vrea să-şi dezvăluie identitatea, este mulţumită de decizia luată:„ Nu-mi venea să cred. Ma bucur foarte mult că s-a întâmplat acest lucru”.

Avocatul învăţătoarei demise a anunţat că a contestat deja sancţiunea. „Totuşi, noi considerăm că doamna trebuie să respecte această decizie până instanţa de judecată va dispune”, a declarat avocatul Bogdan Răducanu.

Scandalul de la Şcoala nr. 10 din Bucureşti nu va încheia doar sancţionarea învăţătoarei. Ministrul vrea să schimbe Legea educaţiei, pentru ca asemenea profesori să nu mai poată reveni la catedră.

Acum, Dana Blându poate reveni la clase dacă dă examen pentru admitere în învăţământ şi promovează.

În lege nu este precizat faptul că o persoană căreia i s-a desfăcut contractul de muncă nu poate să revină in sistem”, a precizat Remus Pricopie, ministrul Educaţiei.

Inclusiv sindicaliştii din învăţământ sunt de acord cu faptul că asemenea dascăli nu trebuie să mai predea niciodată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri