Bază de date cu toți elevii din țară din toamnă

Data publicării:
elevi in sala de clasa la scoala digi24-1

Protocolul semnat de Ministerul Sportului şi Ministerul Educaţiei are ca scop crearea uniei baze de date care să cuprindă informaţii actualizate despre toţi elevii de la clasa 0 până la clasa a 12-a.

„S-a creat această platformă digitală ca toți copiii din sistemul preuniversitar să fie introduși într-o bază de date, aici vorbesc și biomotric și antropomotic, în care se fac măsurători și ai posibilitatea să urmărești, având în vedere că datele se introduc în computer, să urmărești evoluția copilului”, a spus Elisabeta Lipa.

Practic, programul „biomotric" urmăreşte îmbunătăţirea stării generale de sănătate a populaţiei, prevenţia sedentarismului şi creşterea potenţialului de performanţă fizică.Ministrul Sportului speră ca programul să ajute atât sportul de masă cât şi pe cel de performanţă.

„Și pentru sportul de performanță, fiind toate aceste înregistrări computerizate, antrenorii care doresc au posibilitatea, accesând baza de date, să meargă la sigur”, a adăugat Elisabeta Lipa.

Programul Biomotric va fi implementat mai întâi ca pilot în câte o şcoală din fiecare judeţ începând cu luna septembrie, urmând ca din aceeaşi lună, anul viitor, să fie funcţioneze obligatoriu în toate unităţile de învăţământ.

Citiți și: 
24 de minute Elisabeta Lipă: Valoarea sportivilor ne spune că ne întoarcem cu 8-9 medalii de la Rio

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri