Biblioteca din tramvai

Data publicării:
tramvai

Toate volumele au fost donate de Eugen Benea, un ieșean care dorește să promoveze lectura, mai ales în rândul tinerilor.

Acesta este mesajul nostru către călători, către ieșeni. Îi rog să se alăture acestui proiect”, spune Eugen Benea, inițiator proiect.

Poate astfel vom mai renunța la statul pe telefon și vom începe să citim, pentru că cel puțin generația mea este una care a renunțat la citit”, spune o tânără.

Pe prima pagină a fiecărei cărţi este scris un mesaj: „Dragă cititorule, mă bucur să transmit că poți împrumuta o carte din biblioteca Tramvaiului Literaturii. Te rog, însă, ca după ce o citești să o aduci înapoi la bibliotecă. Un alt iubitor de lectură va avea nevoie de ea”.

În tramvai nu există și un bibliotecar, așa că inițiatorii proiectului se bazează pe bun simț și generozitate.

„Cei doritori pot chiar să doneze cărți în această bibliotecă spre a fi a fi găsite de alți călători, astfel încât biblioteca să funcționeze în permanență”, spune Silviu Teodor-Stanciu, președinte TRAM CLUB Iași.

Tramvaiul nu are un traseu prestabilit şi circulă pe mai multe rute din centrul oraşului, pentru ca toți ieșenii să aibă ocazia de a împrumuta o carte.

„Sperăm să fie de bun augur , să placă celor care călătoresc această inițiativă și, de ce nu, să putem extinde și la alte mijloace de transport”, spune Adrian Mihai, purtător de cuvânt RATP Iași

Biblioteca a fost amenajată într-un mijloc de transport denumit simbolic Tramvaiul Literaturii, pentru că, în luna septembrie, pe el au fost pictate portretele a 16 personalități literare din Iaşi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri