Bibliotecă pe patru roţi în Alba. Bibliobusul a fost donat de francezi Consiliului Judeţean

Data publicării:
bibliobus

Atrage atenţia tuturor, mai ales copiilor. Şi nu are cum să fie altfel, atâta timp cât caroseria roşie este pictată cu flori şi copii. Primii care au urcat în Bibliobus au fost elevii şcolii din Călnic. Nu ştiau la ce să se aştepte, de aceea copiii au păşit cu timiditate în biblioteca pe roţi.

Când au dat însă ochii de miile de cărţi aşezate cu grijă pe rafturile care se întind de-a lungul maşinii, copiii s-au înveselit. Cu ajutorul reprezentantelor bibliotecii judeţene, au pătruns într-o clipă în lumea magică a poveştilor. Copiii au fost sfătuiţi cum să îşi aleagă cartea potrivită pentru vârsta lor.

Bibilioteca mobilă adăposteşte volume aparţinând marilor clasici dar şi reviste, cărţi de poezii sau literatură de specialitate, iar elevii pot împrumuta carţile dorite pentru acasă.

Bibliobusul a fost primit gratuit de Consiliul Judeţean Alba din partea Consiliului General al departamentului La Manche, din Franţa, zona în care astfel de biblioteci mobile sunt o prezenţă obişnuită de peste 15 ani. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri