Cadrele didactice cu funcții de conducere nu vor mai putea preda

Data publicării:
06032013 20directori-53161

Petre Craşoveanu este profesor de educaţie fizică şi director de şcoală. Este unul dintre profesorii-directori care de-abia aşteaptă să fie aprobată modificarea Ministerului Educaţiei.

„Ori ne alegem această meserie de manageri, ori la catedră, din două una, în general când faci două lucruri concomitent şi sunt total diferite, nu este în regulă”, a declarat Petre Craşoveanu, directorul Şcolii 146 I.G.Duca.

Ministerul Educaţiei vrea ca profesorii care sunt şi directori sau ocupă funcţii de conducere în inspectorate să nu mai predea la catedră. Fostul ministru al Educaţiei, Daniel Funeriu, consideră că măsura duce la creşterea cheltuielilor din învăţământ.

Pentru reprezentanţii sindicatelor, însă, orele lăsate libere înseamnă bani în plus pentru ceilalţi profesori.

„Orele pot fi luate în regim de plată cu ora, există suplinitori care pot să preia orele în cauză”, a declarat Marius Nistor, preşedintele sindicatului

O oră este plătită, în medie, cu 20 de lei, la care se adaugă sporuri de vechime şi de grad. Pentru ca propunerea să intre în vigoare, proiectul de ordonanţă de urgenţă trebuie aprobat de Guvern.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri