Care sunt pașii care trebuie urmați pentru înscrierea la o școală postliceală

Data publicării:
utilitara

Aceste variante sunt oferite de şcolile postliceale, cu durată de trei ani, care se regăsesc în fiecare oraş din ţară. Cele mai căutate rămân şcolile sanitare şi nu de puţine ori tinerii pregătiţi de acestea au luat drumul străinătăţii.

Un prim pas pe care trebuie să-l faceţi este să treceţi pe la notar. Aici trebuie să vă legalizaţi copii ale certificatului de naştere, ale cărţii de identitate, ale certificatului de căsătorie, dacă este cazul, copii ale foii matricole şi ale diplomei de bacalaureat. Pentru toate acestea trebuie să plătiţi între 160 şi 200 de lei.

Următorul pas important îl reprezintă vizita la medicul de familie. Pe baza examenelor de specialitate - analize de sânge, radiografie pulmonară şi consultul neuro-psihiatric - doctorul vă va elibera o adeverinţă din care să rezulte că sunteţi sănătos. Toate acestea costă, in medie, 80 de lei.

Cu un dosar plic în care, la toate aceste acte, adăugaţi patru fotografii tip buletin şi o cerere tip pe care o luaţi de la unitatea de învăţământ, mergeţi la secretariatul instituţiei. Aici veţi achita şi taxa de înscriere, care variază între 100 şi 150 de lei.

Trebuie să ştiţi că, după ce aţi fost admis, veţi mai achita o taxă, de data aceasta de confirmare a locului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri