Cariera în IT tentează tot mai mulți români

Data publicării:
cursuri it

Pentru cine vrea o carieră în domeniu IT, Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca a lansat un program postuniversitar unic în ţară, în parteneriat cu una dintre cele mai mari companii din domeniu. Taxa de şcolarizare pentru un semestru este de 2.500 de lei.

Cursul este deschis absolvenţilor de facultate, iar taxa pentru un semestru este de 2.500 de lei.

Disciplinele țin de algoritmică, programare, diverse limbaje de programare de care companiile din zona de IT au nevoie. Admiterea va consta într-o probă de gândire logică și gândire algoritmică”, afirmă Adrian Petrușel, decanul Facultății de Matematică-Informatică.

Timp de patru semestre, cursurile vor fi ţinute şi de specialişti în IT de la compania parteneră, care vor susţine seminarii şi workshop-uri. Cursanţii cu cele mai mari note vor fi chiar recrutaţi de compania IT.

Ne implicăm prin investiții concrete, investiții de valoare ridicată, care din punctul meu de vedere vor conduce la un număr suplimentar de resurse IT pe piață”, spune Daniel Metz, CEO firmă de IT.

Andrei a studiat matematica. A intrat la facultate cu gândul de a deveni dascăl, însă pe parcurs și-a dat seama că îşi dorește o altă meserie. Aşa că a decis să se reprofileze.

Eu aici am văzut șansele de a prinde un loc de muncă bine plătit și nu numai. Șansele de a învăța cum să lucrezi și de a învăța ceea ce trebuie sunt foarte mari”, precizează Andrei, absolvent.

Este cererea destul de mare pentru această piaţă de IT. Avem nevoie şi de oameni care să se specializeze. Nu avem nevoie doar de cantitate, ci şi de calitate”, afirmă Cristina Costescu, specialist resurse umane.

Cursurile vor începe în luna noiembrie, iar la final absolvenţii vor obţine o diplomă acreditată de Ministerul Educaţiei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri