Carmen Iohannis, împotriva școlii acasă

Data actualizării: Data publicării:
carmen iohannis fb

Prima Doamnă a României se pronunţă în favoarea şcolii, în dezbaterea privind sala de clasă, versus şcoala de acasă.

carmen iohannis fb

Carmen Iohannis, care este şi profesor de engleză la un liceu din Sibiu, spune că este mult mai bine pentru un copil să aibă parte de educaţie în colectivitate.

„Este mult mai bine să fie într-o şcoală, într-o comunitate, este în beneficiul lui şi al familiei. Nici nu se compară, suntem fiinţe sociale, trebuie să fim cât mai mulţi împreună, aşa ne simţim bine”, a spus Carmen Iohannis.

Dezbaterea despre sistemul de „educaţie acasă” a apărut după ce cântăreaţa Dana Nălbaru şi soţul său, actorul Dragoş Bucur, au anunţat că îşi retrag fetiţa din sistemul de învăţământ.

„Am retras-o pe Sofia de la şcoală. De tot. Am ales ca ea să înveţe în sistem home schooling despre lucrurile care îi plac şi fără constrângeri, fără competiţii impuse, fără note sau calificative. Ne-am gândit bine înainte de a lua această decizie şi ne-am făcut temele înainte de a ne arunca spre un asemenea viitor”, a scris Dana Nălbaru.

Postarea cântăreţei a stârnit numeroase reacţii în presă şi pe reţelele de socializare. 

Inclusiv ministrul Educației, Mircea Dumitru, a comentat, la Digi24, sistemul de „home schooling”.

„Riscul este că atâta timp cât în România nu există o legislaţie clară care să îţi definească o rută de trecere din homeschooling în sistemul public formal de şcoală, care sunt condiţiile de a accede din home schooling în gimnaziu, liceu, universitate, poţi să fii în situaţia ca, odată ce ai terminat patru sau opt clase în sistemul şcolarizare acasă să nu poţi să te întorci în sistemul public. Să ai dificultăţi pentru că nu ai o diplomă care e acreditată, un număr de credite, ore”, a spus ministrul. 

Soţia președintelui a participat, duminică după-amiază, la evenimentul „Kids Day" din cadrul turneului de tenis Sibiu Open.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri