Cât costă „să furi” un examen? Soluțiile la care apelează studenții în timpul cursurilor online

Data publicării:
cursuri online
Cursurile online facilitează frauda intelectuală. Foto: Captură video

Studenții sunt în căutare de soluţii pentru rezolvarea temelor și a examenelor pe grupurile de pe rețelele de socializare, contra cost, bineînțeles. Un examen complicat poate costa și 300 lei, iar o temă simplă în jur de 100 de lei.

„Am nevoie de ajutor la un examen la management” - așa sună unul dintre mesajele de pe grupurile cu studenți din mediul online. Deși ar putea părea că această tânăra vrea sprijin să învețe mai bine, de fapt vrea ca altcineva să îi rezolve examenul în timp ce îl susține. Totul este contra cost. Am încercat și noi să cumpărăm o temă cerând ajutor pe un astfel de grup. În scurt timp au apărut și ofertele. Pentru o lucrare de marketing acest student cere 200 de lei. Am schimbat apoi rolul și ne-am oferit și noi serviciile. Pentru un examen, un cursant ne-a oferit 200 de lei după ce a negociat. Profesorii spun că odată cu orele online le este aproape imposibil să își dea seama dacă un student își face singur tema sau dacă știe răspunsurile la examen.

Daniel Nica - profesor universitar de etică: În cazul acesta nu există nici calitate intelectuală, nici calitate morală. Ei nu fac un efort intelectual, ci îl deleagă unor terți, alții muncesc în locul lor, iar ei se plafonează, ratează orice șansă de autodepășire, de evoluție intelectuală.

Fenomenul îi nemulțumește pe studenți

Andreea - studentă: Unii stau să învețe și să se chinuie pentru acele note, iar ceilalți le iau atât de ușor. Fiecare ar trebui să aibă șansa lui și să aibă parte de ceea ce culege.

Asociațiile de studenți spun că cei care recurg la fraudă sunt foarte greu de prins atâta timp cât orele se țin online.

Florin Ungheni- președinte asociație de studenți: S-a oferit o metodă și mai ușoară a oamenilor de a plagia, în acest sens și evident, există confortul ăsta creat din mediul online unde există și mai multe metode de a copia.

Studenții care apelează la alte persoane să le rezolve temele sau examenele riscă să fie exmatriculați, dacă sunt prinși.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri