Cazul „bani pentru învăţătoare”. Remus Pricopie: „Nu am crezut că atâta tupeu poate exista la cineva care pretinde că este cadru didactic”

Data publicării:
pricopie

Ministrul Educaţiei vrea ca un dascăl care a fost demis să nu mai revină niciodată la catedră. Remus Pricopie a anunţat că în acest sens va fi făcută o modificare legislativă cât mai curând. Declaraţia ministrului vine la o două zile după ce învăţătoarea filmată că îi certa pe părinţi că au dat prea puţini bani pentru cadourile de Crăciun a fost concediată.

Remus Pricopie vrea ca dascălii care au fost daţi afară dintr-o şcoală să nu se mai întoarcă niciodată în învăţământ. „Decizia noastră de a modifica legea se va întâmpla foarte repede. Nu ştim dacă va fi ordonanţă de urgenţă sau proiect de lege, dar trebuie ca cei care au contractul de muncă desfăcut pentru probleme de acest gen să nu mai poată să revină în sistem”, a reiterat ministrul la emisiunea Kilometrul 0 Digi24.

Ministrul are şi un avertisment pentru profesorii care au obiceiul să ceară bani sau bunuri părinţilor: „O să înţeleagă că a mers până acum, dar nu o să mai meargă.

Taxată a fost în mod direct învăţătoarea Dana Blându, de la Şcoala 10 Maria Rosetti din Capitală, care şi-a permis să îi jignească pe părinţi pentru că au dat prea puţini bani pentru cadourile de Crăciun ce urmau să ajungă la angajaţii şcolii. „Nu am crezut că atâta tupeu poate exista la cineva care pretinde că este cadru didactic”, a ţinut să menţioneze Remus Pricopie.

Scandalul creat în urma acestui caz a determinat şi alte persoane să ia atitudine. În ultimele zile, reclamaţiile au curs una după alta. Ministerul va începe o anchetă similară celei de la Şcoala nr. 10 la Liceul din Marghita, judeţul Bihor săptămâna viitoare.

Orice reclamaţie va fi verificată, indiferent dacă este sau nu anonimăa precizat ministrul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri