Galerie Foto Monica Anisie, întrebată despre cum a pregătit anul școlar: „Întreaga societate să se concentreze asupra responsabilității publice”

Data actualizării: Data publicării:
incepere-an-scolar-2020-2021-la-tudor-vianu-monica-anisie-inquam-calin (6)
Foto: InquamPhotos/George Călin

Monica Anisie, ministrul Educației, le-a transmis elevilor, luni dimineață la începerea anului școlar 2020-2021 pe timp de pandemie de COVID-19, să respecte regulile pentru protecția lor, iar profesorilor le-a mulțumit pentru implicarea din această vară. Ea a fost întrebată și ce notă și-ar da pentru activitatea de ministru, din calitatea de profesoară, afirmând că „întreaga societate trebuie să se concentreze asupra responsabilității”. 

„Ne concentrăm pe învățare, educația trebuie să continuie în orice situație. Fiți responsabili, prudenți, dar fiți și implicați. Mergem cu toții la școală. E important să mergem cu toții la școală și să fim alături de profesorii noștri. Copii, fiți responsabili și respectați toate regulile de prevenire și combatere a îmbolnăvirilor! Noi, profesorii, suntem alături de voi!”, a spus Monica Anisie, la începerea noului an școlar, afectat de pandemia de coronavirus.

„Colegilor mei le urez să aibă un an școlar cu împliniri, cu implicare și le mulțumesc tuturor pentru tot ce au făcut în această vară. Au muncit și în timpul examenelor naționale, dar au făcut și eforturi supraomenești atunci când au fost suspendate cursurile”, a adăugat ea.

Ministrul a mai spus că „trebuie să ne perfecționăm, dar eu spun că, începând cu acest an școlar, lucrurile vor arăta cu totul altfel decât au fost în perioada suspendării cursurilor în starea de urgență”.

Foto: InquamPhotos/George Călin
Foto: InquamPhotos/George Călin

Fotografii: InquamPhotos/George Călin

„Să privim cu încredere și speranță și să-i lăsăm pe copii să se bucure de această primă zi de școală. Cred că acum este important să dăm un mesaj de încredere pentru toți copiii. Toți acei copii vor avea toate condițiile să-și continue învățarea, ne străduim cât putem de mult să nu aibă de suferit”, a precizat ea, făcând referire la elevii care nu au posibilitățile să facă școală online.

Foto: InquamPhotos/Octav Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Fotografii: InquamPhotos/Octav Ganea

Anisie a adăugat că toți copiii cu nevoie speciale au acces în școli.

Întrebată ce notă și-ar da ca profesoară pentru activitatea de ministru, Monica Anisie a răspuns: „În toată această perioadă cred că nimeni nu a mai trecut prin ce s-a întâmplat. Am făcut cu toții eforturi susținute - autorități publice școlare, inspectorate școlare, profesori, directori - le mulțumesc tuturor pentru ce au făcut în această perioadă. Cred că, acum, întreaga societate să se concentreze asupra responsabilității și asumării publice”.

Editor : George Costita

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri