Ce spune Gabriel Liiceanu despre manualul de sport

Data actualizării: Data publicării:
manuale

Invitat la emisiunea „În fața ta”, Gabriel Liiceanu a comentat planul ministrului Educaţiei, de a introduce un manual pentru orele de Sport. „E de râs, dar situaţia învăţământului din România nu e deloc amuzantă”, spune scriitorul.

Gabriel Liiceanu: „Despre manualul de sport poţi să spui, dacă vrei, lucruri bune sau lucruri proaste. Pe mine m-a amuzat enorm motto-ul de la primul capitol, organizarea activităților motrice: Totul începe şi se termină cu organizarea, a spus Aristotel. Ideea că Aristotel s-a referit la cum se aliniază copiii, cum se întorc pe loc...e năucitor. Aristotel se referea la organizarea cetăţii. Astea sunt lucruri hazlii şi pot să-ţi baţi joc de manual mai departe, în felul ăsta.

Eu cred că situația educaţiei în România e de o gravitate extremă și nu poate fi rezolvată prin poveşti de genul ăsta. Lucrul cu adevărat teribil e că cu fiecare guvern, fiecare partid care se schimbă, se aruncă peste bord tot ce mergea pe un drum bun.

Trebuie să plecăm de la cei 40% de analfabeți funcțional care ne așază pe ultimul loc în Europa. Dacă noi continuăm așa, în 20-30 de ani dispărem ca nație, pentru ca nu poți face față la provocările tehnice, științifice ale omenirii cu oameni necalificați”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri