Ce subiecte au avut elevii la Limba română, la simularea Evaluării Naționale 2022

Data publicării:
elev cu o foaie in mana
Ce subiecte au avut elevii la Matematică, la simularea Evaluării Naționale 2022 FOTO: Profimedia Images

Primul mare examen al elevilor din România a început în această dimineață, cu proba scrisă la Limba și literatura română, la Evaluare Națională 2022. Digi24.ro vă prezintă subiectele la Limba română de la simularea Evaluării Naționale 2022. 

Subiecte Limba română la simulare Evaluare Națională 2022

Subiectele la română au constat într-un text din opera „Dacia Felix” a lui Cezar Petrescu, și un text din „Oameni, fapte, amintiri” a lui Francisc Munteanu. Elevii au avut de scris un text argumentativ de 50-70 de cuvinte – „Crezi că dialogul deschis cu profesorii îi îndepărtează sau îi apropie pe elevi de înțelegerea lecțiilor predate?”. Un alt subiect a fost o caracterizare a personajului Domnul Preda, din textul lui Cezar Petrescu, în 150 de cuvinte, care să urmărească o serie de elemente indicate.

Peste 155.000 de absolvenți ai clasei a opta s-au înscris la Evaluarea Națională 2022 și se luptă pentru unul dintre cele 130.600 de locuri la zi din licee. După proba la Limba română, joi, 16 iunie, urmează cea la matematică, iar vineri, 17 iunie, cea de Limbă maternă. Subiectele și baremele la Limba română vor fi pe Digi24.ro, imediat ce acestea vor fi disponibile.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri