Cei mai buni tineri informaticieni din Europa se întrec la Bucureşti

Data publicării:
medalii olimpiade FB colegiul Vianu

Timp de două zile, cei mai buni programatori din Europa se vor întrece la un adevărat maraton de programare.

Corina Vinţ, directoarea Colegiului de Informatică Tudor Vianu din Capitală: „Aceste echipe sunt cele mai importante echipe din clasamentul olimpiadelor internaţionale de informatică, au fost invitate să participe la acest concurs. Copilaşii vor avea două probe, deci vineri şi sâmbătă, fiecare probă va dura cinci ore şi vor fi subiecte de programare, mai precis algoritimi complecşi”.

Stephany are 17 ani şi vine din Elveţia. Este pentru prima oară în România şi spune că abia aşteaptă să înceapă competiţia: „Acum un an am învăţat despre programare, aşa că m-am înscris la concurs. Mi-a plăcut şi am zis să încerc”.

Delegaţia din România este formată din liceenii care au obţinut cele mai bune rezultate la concursurile din ţară şi străinătate.

Ciprian Bonciocat, elev la Colegiul Tudor Vianu din București: „Anul trecut, am obţinut medalie de argint la Olimpiada Naţională de Informatică şi medalia de argint la Olimpiada Internaţională de Matematică”.

Andrei Constantinescu, elev la Liceul de Informatică din București: „Pentru mine, informatica reprezintă acel moment când te-ai chinuit mult şi îţi iese o problemă, descoperi ceva nou”.

Concursul Romanian Master of Informatics este la a treia ediţie şi reuneşte concurenţi din România, Polonia, Serbia, Bulgaria, Elveţia, Macedonia, Rusia şi Republica Moldova.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri