Comedia, motiv de tristețe la Bacalaureat

Data publicării:
comedie

Astăzi au început probele scrise ale sesiunii de toamnă, la care îşi încearcă norocul din nou aproape 56.000 de absolvenţi de liceu.

La Liceul Teoretic Ştefan Odobeja din Capitală au susţinut proba scrisă la română şi cei 113 candidați care au picat examenul în vară la Liceul Bolintineanu. Acolo, după prima probă scrisă, poliția a descins în școală pentru că existau informaţii că examenul a fost fraudat. Mai mulţi elevi au fost atunci eliminaţi. Una dintre elevele eliminate, teoretic nu avea dreptul să mai participe la bacalaureat timp de doua sesiuni, dar este singura care a primit derogare de la minister să se prezinte la examen.

Acum a revenit în banca de examen şi speră să obtină o notă peste 8. „Am reuşit să mă adun, să învăţ şi să scriu”, spune ea.

La fel ca în prima sesiune, subiectele au fost diferenţiate în funcţie de profil. Pentru cel real şi tehnologic, de exemplu, candidaţii au avut de conceput un eseu pe tema relaţiei între două personaje dintr-o comedie studiată.

La această sesiune au participat atât cei care nu au mai dat bacul până acum, cât şi cei care îl repetă. Chiar şi pentru a patra oară. „Am picat bacul acum trei ani. Tot încerc să-l dau”, spune el.

Al treilea subiect al probei de limba română a fost o comedie deloc amuzantă pentru elevii din Timiş. „Am scris primele două subiecte. La comedie nu mi-a venit nimic în cap, numai după ce am ieşit”, explică o elevă.

Măsurile de securitate au fost stricte. Elevii care au intârziat chiar şi 10 minute după ora limită de intrare în sălile de examen nu au mai fost primiţi.

Examenul de bacalaureat continuă mâine cu proba scrisă la limba şi literatura maternă. Primele rezultate vor fi afişate pe 2 septembrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri