Comitetul pentru Situații de Urgență a reevaluat scenariile de funcționare a școlilor din București

Data publicării:
Elevi cu măști de protecție în clasă.
Comitetul pentru Situații de Urgență a reevaluat scenariile de funcționare a școlilor din București. Foto: Captură TV Digi24

În cursul zilei de astăzi, Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență (CMBSU) a reevaluat scenariile de funcționare a unităților de învățământ de pe raza Municipiului București, în conformitate cu prevederile normative în vigoare și raportat la rata de incidență a cazurilor, cumulată în ultimele 14 zile (cu valoarea de 2,05 la mia de locuitori).

Cursurile se desfăşoară online în şapte unităţi de învăţământ din Capitală, întrucât infrastructura nu permite respectarea normelor de protecție împotriva transmiterii SARS-Cov- 2, potrivit unei hotărâri a Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă adoptate în şedinţa de luni.

CMBSU a actualizat lista școlilor care desfăşoară de luni cursurile online faţă de hotărârea sa din 5 februarie. Se menţin pe listă Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza” şi Şcoala Gimnazială nr. 124, care sunt în această situaţie din 8 februarie și au fost introduse alte cinci unităţi, anume Şcolile gimnaziale nr. 59, „Sfinţii Constantin şi Elena”, „Adrian Păunescu”, nr. 197 şi „Sf. Andrei”.

CMBSU a decis că Liceul Tehnologic de Metrologie „Traian Vuia”, Grădiniţa nr. 185 şi Grădiniţa nr. 35 vor face cursuri conform scenariului 2, întrucât din comunicarea făcută de Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti rezultă faptul că au încetat motivele care impuneau desfăşurarea cursurilor în sistem online.

Scenariul 2 presupune revenirea în bănci a preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a şi a celor din anii terminali din învăţământul profesional şi postliceal, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor protecţie.

În hotărârea anterioară a CMBSU din 5 februarie cele trei unităţi erau pe lista celor cu activităţi didactice online, motivele ţinând de infrastructură în cazul Liceului „Traian Vuia” şi de probleme la agentul termic şi apă referitor la Grădiniţele nr. 185 şi nr. 35.

„Îi asigurăm pe elevi și părinți că, odată cu eliminarea factorilor care au generat aceste măsuri, vom face demersurile necesare reluării activităților didactice care permit prezența fizică în sălile de clasă”, precizează CMBSU.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri