Concurenţă mare la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti: cinci candidaţi pe un loc

Data publicării:
medicina

3.000 de oameni au blocat în această dimineaţă bulevardul din faţa Facultăţii de Medicină a Universităţii „Carol Davila” din Capitală. Au fost tinerii care vor o carieră in medicina şi părinţii lor, veniţi să-i încurajeze înaintea examenului de admitere.

Actualizare 12:10 Sunt cinci candidaţi pentru un loc la Medicină, cea mai mare concurenţă din ultimii 20 de ani. Examenul s-a încheiat, iar candidații așteaptă corectarea lucrărilor, care se face pe loc. Rezultatele finale vor fi anunțate mâine, după ora 11. 

Cu toate că la Medicină se învaţă mult şi în ciuda faptului că membrii breslei nu sunt printre cei mai bine plătiţi, sunt mulţi cei care vor să îmbrace halatul alb. Cea mai mare concurenţă se anunţă la Facultatea de Medicină Dentară, unde sunt 1280 de candidaţi şi doar 131 de locuri bugetată, deci aproape nouă candidaţi pe un loc.

La Facultatea de Medicină sunt ceva mai puţini concurenţi - aproximativ cinci candidaţi pe unul dntre cele 432 de locuri scoase la concurs.

Examenul de admitere începe la ora 9 pentru candidaţii de la Facultatea de Medicină şi Farmacie şi la ora 16 pentru cei care vor să devină medici stomatologi sau asistente. Lista celor admişi va fi afişată în cel mult 48 de ore de la terminarea probelor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri