Concurs de şah pe banii părinţilor

Data publicării:
sah getty
Foto: Guliver/GettyImages

Concentraţi şi calculaţi la fiecare mişcare, copiii s-au antrenat pentru întreceri cu mize mult mai mari.

„În scurt timp va fi Campionatul European şi antrenorul a ales acest concurs pentru că este echivalentul concursului european”, spune Mihaela Trifoi, participantă la concurs.

La mese s-au aşezat şahisti din toată ţara, alături de cei veniţi din Germania, Irlanda şi Republica Moldova.

Copiii sunt foarte buni. Sunt mulţi adversari foarte buni şi puternici. Mai vreau să merg la un concurs în Iaşi şi apoi mai vreau unul în Moldova”, spune Laurenţiu Panfil, participant din Republica Moldova.

Eu cred că am avut performanţe destul de bune şi nu am pierdut nicio partidă”, spune un alt participant, Cristian Mihai.

Încercăm să le oferim copiilor posibilitatea de a juca turnee puternice pentru a creşte în valoare. Ceilalţi, mai începători, să aibă ceva experienţă pentru campionatele naţionale”, afirmă Lucian Gâlea, organizatorul concursului.

Cele mai multe emoţii le-au avut, ca de fiecare dată, părinţii, cei care au şi organizat evenimentul.

„Ne-am gândit, mai mulţi părinţi, să ne facem un club al nostru. Toţi părinţii sunt membri şi ajută cum pot clubul”, spune Victor Mihai, părinte.

„Cu doi copii am venit, gemeni. Amândoi participă la categoria de 14 ani şi cu multe emoţii”, spune un alt părinte.

Aceasta a fost prima ediţie a Festivalului de Şah de la Galaţi. Câştigătorii au primit diplome, medalii, cupe, dar şi premii în bani, de până la 300 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri