Constanța: Subiecte greșite la simularea examenului de Bacalaureat

Data publicării:
clasa elevi simulare nationala

Elevii care au susținut luni prima probă la simularea examenului național de Bacalaureat la profilul uman, în cadrul Liceului Teoretic Nicolae Bălcescu, din municipiul Medgidia, au primit subiectele 2 și 3 destinate profilului real.

clasa elevi simulare nationala

Potrivit unui comunicat de presă, transmis de Inspectoratul Școlar Județean Constanța, toți cei 88 de elevi de la profilul uman, din cadrul Liceului Teoretic Nicoale Bălcescu, din Medgidia, au primit luni, la Limba și literatura română, subiectul parțial neadecvat profilului și specializării lor, în speță fiind vorba despre subiectele 2 și 3, care erau pentru profilul real și nu umanist, așa cum ar fi trebuit să fie.

Președintele Comisiei județene de Bacalaureat, Alina Codreanu, consideră că răspunderea exclusivă revine respectivei instituții școlare.

„Nu avem de unde să știm cum de au încurcat foile cu subiectele și le-au capsat greșit. O să analizăm situația, dar elevii vor fi evaluați în conformitate cu baremele corespunzătoare, pentru subiectele rezolvate, corespunzător profilului lor”, a afirmat Codreanu.

Tot luni, în prima zi de susținere a probelor de simulare pentru examenul de bacalaureat, câte un elev de la Liceul Teoretic George Călinescu, și Colegiul Național Pedagogic Constantin Brătescu, din Constanța, au fost eliminați din clase fiind surprinși că au asupra lor telefoane mobile.

„Nefiind un examen, ci doar o simulare, cei doi elevi și-au primit sancțiunea prin eliminarea de la susținerea probelor respective”, a precizat președintele Comisiei județene de Bacalaureat.

În județul Constanța, 5.940 de elevi sunt înscriși în clasa a VIII-a, 4.819 elevi în clasa a XI-a și 4.832 în clasa a XII-a. Probele scrise din cadrul simulării examenelor naționale se vor desfășura în 128 de centre (Evaluarea Națională), în 61 de centre (Bacalaureat) și vor începe la ora 9,00, iar accesul elevilor în săli este permis până la ora 8,30.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri