Copil cu viroză, respins de la şcoala online. Părinte: A fost scos pe motiv că cei cu viroză și răceli să își ia temele de la colegi

Data publicării:
scoala online
Copil cu viroză, respins de la şcoala online. Foto: Captură video

Un sfert dintre elevii din Bucureşti învaţă de acasă în momentul acesta. În 24 de ore, 110 de unităţi de învăţământ au depus cerere la inspectoratul şcolar al Capitalei să treacă în sistemul online de învăţare. Fie din cauza numărului mare de infectări, fie din cauza temerilor părinților, școlile se închid una câte una.

După clarificările ministrului Educaţiei, conform Ordinului care precizează că directorii pot decide singuri forma de învăţare, 110 de şcoli din Bucureşti au cerut să treacă integral în online.

Sorin Cimpeanu, ministrul interimar al Educatiei: Când există acest sentiment de teamă, trebuie să fie aprobate pentru că, în caz contrar, dacă părinții se tem atât de mult să nu își trimită copiii la școală, n-are sens să nu se aprobe aceste solicitări. La nivel național există județe care n-au făcut nicio solicitare de trecere în online. Mentionez Tulcea, Sălaj, Bistrița-Năsăud, Satu Mare, Sibiu, Brăila și altele.

Între timp, situaţiile absurde continuă. La Timişoara, unui elev de clasa a doua, pe care părinţii nu l-au mai trimis la şcoală pentru că avea viroză, i-a fost refuzat accesul la şcoala online pe motiv că ordinul comun după care funcţionează unităţile permite învăţarea la distanţă doar pentru elevii carantinaţi sau care fac parte dintr-o grupă de risc.

Raluca Ica, părinte: Nu am dus copilul la școală prezentând simptome. În momentul de față copilul e acasă cu tratament de viroze. Ieri, copilul a intrat în online, a făcut școală online, azi dimineață la prima oră a fost scoasă de pe classroom de către școală pe motiv că cei cu viroză și răceli să își ia temele de la ceilalți colegi. Sunt absenți motivați, iar în online participă doar cei care au scutire medicală și recomandare de online doar cei carantinați și izolați. SMS a fost trimis de către doamna învățătoare la îndrumarea doamnei director.

Situaţii similare, în care elevii au pierdut ore, există şi în Capitală.

Cristina Alecu, părinte: În cazul meu, a trebuit să stea acasă o perioadă pentru că a fost răcit. Am fost anunțată pe WhatsApp că copiii care nu au probleme de Covid nu pot participa la orele online.
-Cât a lipsit?
-Doar câteva zile, apoi s-a revenit cu un mesaj pe WhatsApp în care s-a spus că se pot face cursuri online și pentru elevii care lipsesc din alte motive decât cele legate de COVID.

Aproape 13.000 de elevi au devenit victimele COVID-19 şi 4.392 profesori sunt infectaţi, potrivit celei mai recente raportări a Ministerului Educaţiei.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri