CRAIOVA. Un elev de clasa I, bătut în mod repetat de un coleg

Data publicării:
scoala craiova

Directorul şcolii Sfântul Gheorghe din Craiova spune că prima sesizare despre problemele de la clasa I a primit-o în luna martie. Atunci, elevul problemă şi-ar fi lovit un alt coleg. Conducerea şcolii i-a cerut psihologului să poarte o discuţie cu băiatul violent. Lucrurile nu s-ar fi rezolvat însă, susţin colegii. Acesta ar fi continuat să-i îmbrâncească şi să se poarte urât cu ei.

Cel mai violent episod a avut loc ieri când un băiat a ajuns în stare de inconştienţă la cabinetul medical şcolar. Părinţii lui au cerut intervenţia inspectoratului şcolar care a deschis o anchetă. În plus, ei spun că vor depune plângere penală împotriva învăţătoarei pe care o acuză de neglijenţă în serviciu. Şi familia copilului problemă şi învăţătoarea au refuzat să comenteze situaţia.

Incidentul a avut loc ieri la prânz, într-o pauză, în curtea școlii. Din senin, elevul problemă şi-ar fi luat la bătaie un coleg şi nu s-ar fi oprit până nu l-a pus la pământ. A fost nevoie de intervenţia elevilor mai mari ca să-l oprească. Aceştia l-au luat pe cel mic în braţe şi l-au dus la cabinetul medical, fiind inconştient.

„M-am dus să-mi iau copilul. Era pe patul cabinetului cu o compresă la picior, cu sânge pe picior. Îmi este exagerat de frică, îmi este teamă, iar copilul de câte ori îl duc la școală îmi spune: mami, ești sigură că nu mai iau bătaie astăzi?”, spune mama elevului.

Prin acelaşi coşmar ar fi trecut şi unii dintre colegii băiatului. Părinţii elevilor spun că au făcut numeroase sesizări către conducerea şcolii, însă nu s-a rezolvat nimic. După episodul de ieri însă, familia copilului bătut este decisă să o reclame pe învăţătoare pentru neglijenţă în serviciu.

„Mi se pare neglijență totală din partea doamnei învățătoare și să nu mai plătească și alți copii ce a pățit al meu”, spune și tatăl elevului.

Învăţătoarea a refuzat să stea de vorbă cu presa. La acuzaţii a răspuns, în schimb, directorul şcolii.

„Copilul a început să meargă la şedinţe de consiliere. Are un temperament mai agresiv manifestat în diferite situații”, susține Nicu Radu, directorul școlii „Sfântu Gheorghe”.

„Cândva va reuși să se integreze, atunci nu va mai fi nevoie să vina la cabinetul de consiliere”, afirmă Marijeana Ianovici, psiholog școlar.

De cele întâmplate la şcoala Sfântu Gheorghe din Craiova a aflat şi inspectoratul şcolar.

„Inspectoratul Școlar Județean a trimis acolo o comisie pentru a cerceta împrejurările și cele constatate de părinți”, declară Mihăiță Stoica, purtător de cuvânt ISJ Dolj .

O parte dintre părinti sunt hotărâţi să nu îşi mai lase copiii la şcoală până când situaţia nu se va rezolva. Conducerea şcolii spune că va analiza problema, luând în calcul şi mutarea elevului problemă la o altă clasă sau la o altă şcoală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri