Creşele săptămânale, „o formă de abandon mascat”, vor fi înfiinţate doar în situaţii excepţionale

Data publicării:
crese

Creşele cu program săptămânal reprezintă „o formă de abandon mascat”. Este părerea mai multor senatori care au lansat o iniţiativă prin care vor ca această formă de învăţământ să se înfiinţeze doar în cazuri excepţionale, în sistem public sau privat. În acest fel, părinţii vor fi mai responsabili, susţin senatorii.

Plenul Senatului a adoptat iniţiativa de modificare a Legii 263/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea creşelor, aprobată anterior tacit şi de Camera Deputaţilor.

Iniţiatorii acestui demers cred că micuţii lăsaţi la creşele cu program săptămânal nu sunt vizitaţi deloc de părinţi - fie din comoditate, fie din lipsa responsabilităţii.

În expunerea de motive la proiectul de act normativ se arată că ambii părinţi trebuie să participe la creşterea şi educarea copilului lor, acesta fiind unul dintre lucrurile esenţiale care duc la dezvoltarea emoţională a micuţilor.

Iniţiatorii proiectului mai susţin că părinţii trebuie să înţeleagă impactul negativ pe care îl are separarea, chiar şi pentru câteva zile, în cazul copiilor în vârstă de până la trei ani.

În prezent, creşe săptămânale exista în 17 judeţe din ţară.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri