Cu 0 elevi promovaţi la Bacalaureat în ultimii doi ani, un liceu din Timiş riscă să fie desfiinţat

Data publicării:
liceu

Liceul Agricol din Orţişoara, judeţul Timiş, riscă să fie desfiinţat după ce, de cel puţin doi ani, nici măcar un elev nu a reuşit să obţină note de trecere la bacalaureat. Decizia ar putea fi luată marţi de conducerea Inspectoratului Şcolar, care este hotărâtă să nu mai aprobe planul de şcolarizare a unităţii de învăţământ.

Dacă acest lucru se va întâmpla, nu sunt excluse şi concedieri în rândul cadrelor didactice.

În 2011, Liceul Agricol din Orţişoara s-a numărat printre unităţile de învăţământ în care nici un absolvent nu a reuşit să promoveze examenul de maturitate. În 2013, istoria s-a repetat în ambele sesiuni ale bacalaureatului. Numărul mic de elevi care ajung până în clasa a XII-a - cel mult zece în fiecare an -, dar şi rezultatele şcolare dezastruoase, stau la baza deciziei celor de la Inspectoratul Şcolar Timiş. Ei discută marţi dacă mai aprobă sau nu planul de şcolarizare al unităţii de învăţământ, veche de 20 de ani.

Dacă inspectorii decid să respingă planul de şcolarizare, funcţionarea liceului va fi oprită. Profesorii vor putea cere transferul la altă şcoală, dar există posibilitatea să rămână şi fără loc de muncă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri