Cum s-au pregătit unii elevi pentru BAC: „Cu băieții, prin parc, la o sămânță”

Data publicării:
bac seminte

Întrebați cum s-au pregătit pentru examen, doi elevi răspund afirmativ, după care încep să glumească. „Extraordinar de mult. La mare, la munte”, spune unul dintre ei.

Un altul e sincer și recunoaște că nu a învățat pentru bacalaureat. „Am jucat fotbal. Cu băieții, prin parc, la o sămânță, la una, alta. Cam asa. Iau bacul, nu-l iau, semințele tot gustul ăla îl au”, adaugă tânărul.

Puşi pe glume şi fără nicio grijă! Aşa au venit la bacalaureat unii dintre absolvenţii Liceului „Traian Vuia” din Capitală. Alţii spun că au avut timp toată vara să se pregătească.

Unii se încurcă atunci când sunt întrebați ce le-a picat la examen. „O critica literară. Despre dimensiunile nuvelei lui I.L. Caragiale. Părere mea a fost ca opiniile literare spuse de critici sunt diferite. Fiecare critc are opinia lui. Fiecare om critica in felul sau textele. Am luat avansat. Restul au luat mediu, pana au ajuns la mine. Experimentat e mai greu sa iei”, susține o elevă.

Un alt candidat e mai secretos. Spune că a fost pus să vorbească despre „teatrul național”. „Opinia mea despre rolul lui în societatea contemporană. Opinia mea. E confidential”, explică el.

Peste 63.000 de candidaţi s-au înscris în toamnă la proba orală de limba şi literatura română.

La această sesiune de bacalaureat s-au înscris cu 25 de mii de elevi mai puţin decat anul trecut. In Capitala, de exemplu s-au inscris 7400 de elevi in conditiile in care in vara au picat aceste exament 7600 de absolventi.

Au fost însă şi absolvenţi care nici măcar nu s-au înscris la examen în sesiunea din vară.

Săptămâna viitoare, tinerii vor intra în focul examenelor scrise. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri