Cursuri suspendate în plin semestru din cauza lucrărilor în școală

Data publicării:
scoala 1

Pe holurile şi în clasele Liceului Tehnologic „Petre P. Carp” din Ţibăneşti muncitorii lucrează de zor la înlocuirea tâmplăriei vechi de aproape patru decenii cu geamuri termopan. Până când lucrările vor fi gata, elevii vor sta acasă. Adică o săptămână.

Faptul că ne-am apucat de această clădire mai târziu s-a datorat demarării procedurilor de licitaţie pentru această clădire care, după cum ştiţi, sunt greoaie”, spune Vasile Ipate, primarul comunei Ţibăneşti.

Şefii din educaţie dau vina pe autorităţile locale pentru gestionarea lucrărilor.

Susţinem ca aceste demersuri să se realizeze cât mai repede în aşa fel încât pregătirea elevilor să nu sufere”, a declarat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei.

Alina David, directorul Liceului Tehnologic „Petre P. Carp” din Ţibăneşti, spune că lecțiile vor fi recuperate la finalul programului, câte o oră.

În plin semestru se fac lucrări de modernizare şi la Şcoala Nr. 3 din Focşani. Pentru a nu pierde orele, cei 670 de elevi fac naveta în fiecare dimineaţă cu autobuzele de transport în comun la două şcoli din oraş.

„E greu drumul ăsta, copiii se trezesc dimineaţa cu o jumătate de oră mai devreme, poate uneori cu o oră mai devreme”, spune Elisabeta Almăşan, învăţătoare.

În punctele de plecare şi sosire a autobuzelor au fost amplasaţi poliţişti locali care veghează la siguranţa elevilor.

Marius Iorga, viceprimarul municipiului Focşani, spune că „până la urmă părinţii au înţeles că e un lucru benefic pentru comunitate, pentru copiii lor, va fi o şcoală modernă dotată cu absolut tot ce trebuie, cu laboratoare moderne şi noi.”

Şcoala a intrat în reabilitare în vara acestui an, iar lucrările trebuie finalizate până la sfârşitul anului. Proiectul se ridică la cinci milioane de lei, dintre care trei milioane de lei fonduri europene, iar restul de la Guvern şi bugetul local.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri