Sari la conținut

Cursuri suspendate, vineri, în nouă județe și în București din cauza vremii

Cursurile din Capitală şi din 9 judeţe vor fi suspendate integral, vineri, din cauza vremii nefavorabile, în timp ce în alte patru judeţe, vor fi închise doar anumite unităţi de învăţământ, potrivit anunțului făcut joi de Ministerului Educaţiei Naţionale.

Conform datelor transmise de inspectoratele școlare județene/Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB), vineri, 2 martie 2018, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, cursurile școlare vor fi suspendate integral în județele Argeș, Brăila, Călărași, Constanța, Dolj, Ialomița, Ilfov, Olt, Teleorman și în municipiul București.

„În același timp, vineri, 2 martie, activitatea instructiv-educativă se va desfășura parțial în județele Giurgiu (toate unitățile de învățământ sunt închise, cu excepția a cinci grădinițe cu program prelungit din municipiu), Cluj (Colegiul Tehnic „Victor Ungureanu” din Câmpia Turzii are centrala termică defectă), Tulcea (14 unități de învățământ sunt închise) și Brașov (la Colegiul Național „Vasile Racoviță” din Brașov nu se desfășoară cursuri din cauza unor probleme la sistemul de alimentare cu gaze)”, se arată într-un comunicat postat pe edu.ro, joi seară.

„Reamintim că, în situaţii deosebite, bine fundamentate, în funcţie de condiţiile climatice şi de specificul zonei și al şcolii, inspectoratele şcolare judeţene și/sau Inspectoratul Școlar al Municipiului București pot aproba, la cererea conducerii unităţilor de învăţământ, modificări ale structurii anului şcolar. Acestea se pot aproba numai în măsura în care se asigură parcurgerea integrală a programelor școlare. În cazurile de față, orele de curs vor fi recuperate, conform calendarului stabilit de fiecare unitate de învățământ cu aprobarea inspectoratelor școlare județene, respectiv a Inspectoratului Școlar al Municipiului București”, mai arată Ministerul Educației.

 

Pe aceeași temă