Dacian Cioloș, „mai puțin mulțumit” de modul în care ministrul Curaj a tratat problema plagiatelor

Data publicării:
dacian ciolos fb

Foto: Facebook

Domnul Curaj a făcut multe lucruri pe partea de cercetare, a venit cu idei noi, aștept mai mult de la dânsul pe partea de învățământ preuniversitar. (...) Am fost mai puțin mulțumit de modul cum a tratat chestiunea cu plagiatele și cu doctoratele și cu școlile doctorale. La început au fost tergiversări, din punctul meu de vedere, ale legislației care trebuia adaptată, modificată. În cele din urmă am trecut și de acest pas și i-am spus că aștept să văd până la începutul lunii iunie care sunt rezultatele aplicării acestei legislații și îi voi judeca activitatea inclusiv din acest punct de vedere”, a spus premierul, la un post de televiziune.

Dacian Cioloș a adăugat că personal consideră problema doctoratelor o „chestiune esențială” pentru credibilitatea sistemului universitar.

Chiar dacă poate să pară un subiect punctual, pentru mine este o chestiune esențială. Nu putem accepta să lăsăm impresia că vrem să apărăm o persoană sau pe alta pe chestiuni de integritate. Și aici e chiar un risc de a pierde credibilitatea întregului sistem doctoral și a sistemului universitar din România. Nu e o chestiune legată de o persoană sau de alta, o persoană publică sau de alta, ci e o chestiune legată de credibilitatea sistemului doctoral”, a mai spus premierul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri