Dăncilă: Nu vor fi disponibilizări în învățământ. Promisiunile premierului

Data actualizării: Data publicării:
discurs dancila parlamentul european_govro (3)
Foto: gov.ro

Nu vor fi disponibilizări în învăţământ, dimpotrivă, se vor face angajări, promite Guvernul. Ordinul dat de fostul ministru Valentin Popa, prin care se tăiau 4.000 de posturi din Educație, va fi anulat de un altul, dat de ministrul interimar Rovana Plumb.

Totodată premierul Viorica Dăncilă a anunţat astăzi, în şedinţa de Guvern, că se suplimentează numărul de posturi cu peste 1.300.

În urmă cu o săptămână, sindicaliştii din învăţământ au avut discuţii aprinse cu secretarii de stat din minister. Ei spuneau că inspectoratelor şcolare li s-ar fi cerut să reducă 4.000 din posturile didactice şi cele nedidactice. Atunci, fostul ministru al Educaţiei, Valentin Popa infirma aceste informaţii.

În urma analizei făcute cu ministrul interimar Rovana Plumb vreau să vă anunț că ordinul privind numărul maxim de posturi finanțate din bugetul de stat pentru unitățile de învățământ preuniversitar de stat va fi modificat. Astfel, vor fi suplimentate posturi în 11 județe și București. Vorbim de 1.336 posturi. Această analiză a fost făcută în urma solicitărilor făcute de inspectorate având în vedere necesitățile punctuale la nivel local. Vreau să vă asigur că nu vor exista disponibilizări în învățământ și că ne respectăm în continuare angajamentele”, a spus premierul Viorica Dăncilă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri