Profesor la titularizare: „Nu am ştiut niciodată ceea ce nu am ştiut astăzi”

Data actualizării: Data publicării:
profa

Astăzi a fost examenul de titularizare pentru profesori. 27.000 de candidați s-au bătut pentru mai puțin de 5.000 de locuri. Urmăriți mai jos ce au spus doi profesori români care au dat examenul de titularizare, în Bucureşti şi Braşov.

„Ştiu ce nu am ştiut. Nu am ştiut niciodată ceea ce nu am ştiut astăzi, dar nu mi s-a părut spectaculos, adică subiecte rezonabile. (Reporter: Ce aşteptări aveţi?) Nu cred că iau 7, dar aproape de 7 iau, sau poate puţin peste 7”, a spus o femeie din Săcele.

„(Reporter: Ai făcut toate subiectele?) Am făcut DECÂT (greșeală de exprimare, n.red.) 2 din 3”, a spus o tânără.

27.556 de candidaţi s-au înscris la concursul de titularizare, în creştere cu 970 comparativ cu anul trecut când au fost 26.586 de candidaţi. Proba scrisă de miercuri s-a desfășurat în 88 de centre. La nivel naţional sunt disponibile 4.930 de posturi didactice/catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată (titularizabile), cu 508 mai multe decât anul trecut, când au fost 4.422, anunţă Ministerul Educaţiei Naţionale.

La Bucureşti, 2.600 de candidaţi au susţinut examenul de titularizare.

Patru aspiranţi la catedra de profesor din judeţul Olt au pus, deja, diplomele în cui. Au fost prinşi încercând să copieze, unul chiar avea asupra lui un Smart Watch.

Rezultatele finale se vor afla abia pe 25 iulie.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri