Demisie la vârful Ministerului Educației, după o declarație controversată

Data publicării:
vasile salaru fb

Foto: Facebook / Vasile Șalaru

ACTUALIZAREDeclarațiile făcute de Vasile Șalaru în conferința de presă de la Deva: „O integrare mai bună în societate, prin atitudine, prin ținută, prin a învăța ceea ce școala nu ne învață. Nu fizică, chimie, matematică, că asta se face... Nu sunt învățați să calce frumos pe stradă. Eu aș vrea să văd o elevă de clasa a 11-a, a 12-a mergând frumos pe tocuri, dansând vals sau tango, știind să fie o gazdă bună, dovedind cultură prin ceea ce citește, prin limbile străine pe care le vorbește. Mai în glumă, mai în serios, eu cred că spatele drept și pieptul bombat și privirea înainte contează mai mult și optimismul pe care îl exprimă un tânăr îl ajută după aceea să privească altfel viața”.


El ar fi spus că elevele trebuie să se ghideze după motto-ul „Pieptul în față, dosul în spate și să leșine băieții”. Mai mult, el ar fi spus că fetele și băieții trebuie să învețe după curricule diferite, iar elevele ar trebui să învețe să „meargă frumos”, „să știe să fie gazde bune” și „să învețe cum se servește ceaiul”, potrivit publicației locale Glasul Hunedoarei.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat la Digi24 că Vasile Șalaru, secretar de stat pentru învățământul preuniversitar, a demisionat „pentru că nu a dorit să planeze și alte acuze asupra sistemului de învățământ din România, care este deja încercat”.

A vrut să promoveze educația nonformală și informală, componente extrem de importante. Termenii nu pot fi apreciați ca fiind cei mai potriviți, dar o parte din termenii din mass-media nu sunt asumați de domnia sa”, a spus ministrul.

Și secretarul de stat demisionar a transmis o declarație prin care afirmă că declarațiile sale au fost prezentate tendențios. „Ceea ce a publicat acest cotidian nu sunt cuvintele mele, iar dreptul la replică nu mi s-a publicat. Ziarista a folosit expresii care nu mi-au aparţinut niciodată, dar care mi-au adus grave prejudicii. Asigur pe această cale întreaga opinie publică de faptul că nu folosesc niciodată exprimări triviale, cu atât mai mult în legătură cu elevii”, a arătat el. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri