Directoarea liceului din Turda, care i-a permis unui fost interlop să ajungă la catedră, a fost demisă

Data actualizării: Data publicării:
elev la tabla matematica
Scandal într-un liceu cu renume, după ce un fost lider al lumii interlope a ajuns suplinitor la catedra de matematică. Foto: Digi24

Directoarea liceului din Turda, care i-a permis unui fost interlop să ajungă la catedră, a fost demisă. Măsura vine după 2 săptămâni după izbucnirea scandalului.

Bărbatul, student în ultimul an la Facultatea de Matematică, a ajuns la catedra de matematică în calitate de practicant. În trecut, acesta a fost condamnat pentru înșelăciune și e cunoscut în lumea interlopă din oraș.

Acest lucru i-a revoltat atât pe profesori, cât și pe elevi, care au cerut demiterea directorului școlii. Mai mult decât atât, un profesor și-a dat demisia în urma scandalului, în semn de protest.

O comisie ISJ Cluj a analizat situația liceului și a decis, în cele din urmă, înlocuirea directorului școlii.

În 2012, Ovidu Vancea a fost condamnat în primă fază la 5 ani ani de închisoare cu executare pentru înşelăciune. Ulterior sentința a fost majorată la 10 ani. La începutul anilor 2000 el a făcut 22 de luni de închisoare pentru că ar fi ordonat asasinarea unui rival. 13 ani mai târziu, Curtea Supremă a decis totuși achitarea lui definitivă în acel caz.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri