Directorul Şcolii "Sfântul Andrei" din Bucureşti a fost demis. Nicio sancţiune la Colegiul "C. Kiriţescu"

Data publicării:
scoala sf andrei

ACTUALIZARE 14.45. La Şcoala „Sf. Andrei”, la Liceul „Nicolae Iorga” şi la Colegiul „C. Kiriţescu” nu s-a confirmat implicarea cadrelor didactice în strângerea de bani, a declarat Marian Banu, purtătorul de cuvânt al ISMB, Marian Banu.

Potrivit acestuia, colegiul a intrat în sistemul de monitorizare permanentă cu rapoarte lunare.

În ceea ce priveşte situaţia de la grădiniţa „Scufiţa Roşie”, părinţii şi-au retras reclamaţia, a susţinut Marian Banu.

ISMB a decis şi încetarea detaşării directorului Liceului de coregrafie, din cauza deficienţelor manageriale.


La Şcoala "Sf. Andrei", profesorii ar fi cerut bani părinţilor pentru fondul clasei. 

În această dimineaţă, directorul acestei şcoli spunea reporterului Digi24 că acolo nu s-a întrunit consiliul de administraţie, adică nu s-a constituit consiliul de anchetă internă. În cazul directorilor însă, orice măsură la adresa lor este luată de inspectorat.

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a demarat o anchetă la această unitate şcolară în urmă cu o săptămână, pentru a stabili dacă laptopul şi televizorul cumpărate din banii părinţilor au fost o iniţiativă a acestora sau o impunere din partea cadrelor didactice. Ancheta a vizat şi cumpărarea de materiale auxiliare, de rechizite şi de tricouri.

Inspectoratul Şcolar Bucureşti anunţă astăzi rezultatele anchetelor începute luni în trei şcoli din Capitală. Este vorba despre Colegiul Economic „Costin Kiriţescu”, Şcoala „Sfântul Andrei” şi Liceul „Nicolae Iorga”.

Între timp, Inspectoratul Şcolar a cerut tuturor directorilor de şcoli din Bucureşti să centralizeze plângerile făcute de părinţi şi elevi.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri