Doar 47,83% dintre cadrele didactice au luat definitivatul

Data publicării:
profesori definitivat titularizare mediafax

Cel mai ridicat procent de promovare s-a înregistrat în judeţul Gorj - 76,47% -, iar cel mai scăzut procent, în judeţul Caraş-Severin – 29,33%, potrivit unul comunicat al Ministerului Educației.

Dintre candidaţii care au reuşit să promoveze examenul, 32 au obţinut note de 10, iar alţi 174, note între 9,50 şi 9,99. Cele mai multe note obţinute, însă, 1.826, au fost între 8 şi 8,49.

Mai grav este că 14% dintre candidati au picat cu note sub 5, iar 16 au fost prinși copiind.

Cadrele didactice care au promovat examenul naţional de definitivare au dobândit dreptul de practică în învăţământul preuniversitar.

Candidaţii prezenţi la examenul de definitivare au avut de susţinut două probe. Prima, care s-a desfăşurat în perioada ianuarie - iunie, a constat în susţinerea a două inspecţii speciale la clasă şi a avut caracter eliminatoriu. În urma acesteia, din cei 8.567 de candidaţi înscrişi, au reuşit să se califice pentru a doua probă, scrisă, din data de 18 iulie, 7.889 de candidaţi.

Pentru sesiunea din acest an, Ministerul Educației a decis ca nota minimă de promovare a examenului naţional de definitivare în învăţământ să fie 8 şi nu 7. La acest examen au avut dreptul de a participa chiar și debutanții cu un an vechime la catedră.

Între 23 şi 24 iulie candidaţii vor putea depune contestaţii la centrele de examen, soluţionarea acestora urmând să se realizeze în intervalul 25 - 26 iulie. Pe data de 27 iulie se vor afişa rezultatele finale.

În 2012, doar 65% dintre dascăli au reuşit să obţină 7, nota minimă pentru a trece acest examen.

Citiți și:

Profesorii care au dat definitivatul află astăzi rezultatele

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri