Doctoratul lui Victor Ponta, analizat din nou pentru plagiat

Data publicării:
victor ponta psd

Copia tezei de doctorat a fost trimisă la solicitarea Ministerului Educației. 

UB a trimis, până acum, cinci solicitări de retragere a titului de doctor al fostului prim-ministru Victor Ponta, după ce Comisia de Etică a UB a stabilit că a fost plagiată în 2012. Cea mai recentă solicitare trimisă de Universitatea din București în acest sens a fost la începutul lunii martie a anului 2016.

În noiembrie anul trecut, ministrul Adrian Curaj, întrebat dacă va lua o decizie privind retragerea titlului de doctor în drept acordat lui Victor Ponta în 2003, spunea că nu a fost contactat de Universitatea București. 

Rectorul Universităţii Bucureşti, Mircea Dumitru, replica atunci că va trimite şi ministrului Adrian Curaj solicitarea, pe care a mai trimis-o la Ministerul Educaţiei, prin care se solicită retragerea titlului de doctor al lui Victor Ponta, după ce Comisia de Etică a stabilit că fostul premier a plagiat în teza de doctorat o treime din lucrare fiind copiată.

La rândul său, şeful Comisiei de Etică din cadrul Universităţii Bucureşti, Marian Popescu, a declarat că dosarul se află la Ministerul Educaţiei încă din septembrie 2012.

În decembrie 2014, Universitatea din Bucureşti a transmis Ministerului Educaţiei o adresă prin care solicita dispunerea măsurilor necesare în vederea retragerii titlului de doctor în drept acordat lui Victor Ponta în 2003, demersul instituţiei de învăţământ superior fiind urmarea unei notificări făcute de premier.

Victor Ponta, care atunci ocupa funcţia de premier, arăta, într-un mesaj postat pe Facebook, că a trimis o scrisoare către rectorul Universităţii din Bucureşti în care îl notifică asupra faptului că renunţă la titlul de doctor în drept acordat în 2003.

Fostul premier Victor Ponta a obţinut titlul de doctor în drept la Universitatea din Bucureşti cu teza „Curtea Penală Internaţională", coordonatorul lucrării fiind Adrian Năstase, atunci premier în funcţie.

Citiți și: 
Universitatea din Bucureşti: Vrem să le retragem titlurile de doctori lui Victor Ponta, Gabriel Oprea şi Olguţa Vasilescu
V. Ponta, după ce Universitatea Bucureşti a cerut din nou retragerea titlului său de doctor: "Regret că România are încă mentalităţi tipice anilor '50"

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri