Ecaterina Andronescu, audiată la DNA

Data actualizării: Data publicării:
Ecaterina Andronescu in Senat_parlament_08_INQ_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Fostul ministru al Educației, Ecaterina Andronescu, a ajuns la DNA în această dimineață. Ea a fost chemată să dea declarații ca martor în dosarul în care omul de afaceri Dinu Pescariu și fostul secretar de stat în Ministerul Educației, Mihnea Costoiu, au fost puși sub acuzare în legătură cu modul în care, în 2009, s-a hotărât prelungirea cu 25 de ani a contractului de închiriere a bazei „Cutezătorii”. În acea perioadă, ministerul era condus de Ecaterina Andronescu.

Ecaterina Andronescu in Senat_parlament_08_INQ_Octav_Ganea
Ecaterina Andronescu / Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

ACTUALIZARE 10.20. Ecaterina Andronescu a ieșit de la audieri după aproximativ două ore. 

__________________________________________________________________________________________________________________

Dinu Pescariu şi Mihnea Costoiu sunt cercetaţi sub control judiciar pentru schimbarea destinaţiei bazei sportive „Cutezătorii”.

Procurorii vorbesc despre un prejudiciu de aproximativ 93 de milioane de euro, după ce fostul tenismen a plătit o chirie subevaluată.

Baza sportivă „Cutezătorii” a fost pasată de cinci ori de la Ministerul Educaţiei la RAPPS şi invers, în funcţie de cine venea la guvernare. Dinu Pescariu a obţinut primul contract de închiriere în 2004, când ministrul Educaţiei era Ecaterina Andronescu.

Cinci ani mai târziu, contractul a fost prelungit pentru o perioadă de 25 de ani, cu aceeaşi chirie - 9000 de euro pe lună. Înţelegerea ar fi fost parafată de Mihnea Costoiu, care era secretar de stat în Ministerul Educaţiei, fără aviz de la juriştii ministerului. Procurorii l-au chemat şi pe el să dea explicaţii.

Contractul mai prevedea că Dinu Pescariu e obligat să le asigure elevilor abonamente pentru baza sportivă, în valoare de 400 de mii de euro pe an.

În realitate, imediat după preluarea Bazei Cutezătorii, Fundația 'Dinu Pescariu îngrădise accesul elevilor și copiilor la baza materială, împiedicându-i astfel să desfășoare activități științifice, culturale, sportive și artistice. De asemenea, Fundația Dinu Pescariu a schimbat scopul utilizării Bazei Cutezătorii, folosind-o în scopuri comerciale, acțiuni de divertisment ori tratamente de întreținere și relaxare (restaurante, cluburi, baruri, fitness, SPA)”, susțin procurorii DNA.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri