Ecaterina Andronescu: Mutarea clasei zero de la grădiniţă la şcoală a fost o greşeală

Data publicării:
ecaterina 20andronescu 20mediafax-44393

Andronescu a subliniat că datele certe privind numărul locurilor din grădiniţe au "cea mai mare greutate" în luarea unei decizii în această privinţă.

"Decizia nu se ia uşor, trebuie foarte bine cântărită", a adăugat ea.

În acelaşi context, Andronescu a afirmat că mutarea aşa-numitei clase zero de la grădiniţă la şcoală, în anul şcolar 2012-2013, a fost "o greşeală" şi că în vara anului trecut, când ea era ministru al Educaţiei, "nu mai era cale de întoarcere", întrucât copiii erau deja înscrişi.

Fostul ministru al Educaţiei, în prezent preşedinte al Comisiei pentru învăţământ din Senat, a mai spus că majoritatea părinţilor se declară în favoarea clasei pregătitoare la grădiniţă, această variantă fiind susţinută, în opinia sa, şi de programă şi, implicit, de asigurarea spaţiilor de joacă necesare.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că, în opinia sa, clasa pregătitoare trebuie să revină la grădiniţă şi că va discuta cu ministrul Educaţiei pentru a vedea cum poate fi pusă în aplicare măsura din acest an.

După doar, două zile primul ministru a revenit asupra declaraţiei şi a avansat varianta ca cei mici să urmeze clasa pregătitoare la şcoală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri