Ecaterina Andronescu: Subiectele la evaluare trebuie să fie la nivelul cerut de programă, nu să-i împing pe copii la meditații

Data actualizării: Data publicării:
Ecaterina Andronescu in Senat_parlament_08_INQ_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a răspuns, la Digi24, la mesajul postat pe Facebook de o mamă revoltată de subiectele pe care le-au primit elevii la simularea evaluării naționale.

Femeia o critica pe Andronescu pentru că s-a declarat nemulțumită de rezultatele de la simulare și spunea că nu mai sunt profesori care să predea bine materia și că elevii au ajuns să urască materia și profesorii. „Ne-ați terorizat copiii”, mai spunea ea.

„Sunt multe lucruri care nu ne plac. Ce fac, în situația în care mi-am luat această responsabilitate?

Cu înțelepciune și determinare, împreună cu cei care sunt în sistem - părinți, profesori, elevi -, să vedem cum ameliorăm performanța”, a spus Ecaterina Andronescu la Jurnalul de Seară de la Digi24.

„Subiectele de la evaluare vor face obiectul unei întâlniri cu cei care le-au făcut. Întâi aș vrea să stau cu ei de vorbă, să vedem cum au gândit subiectele, de sunt rezultatele astea. Înțeleg ca la simulare subiectele să fie un pic mai grele, dar nu accept să fie predarea aici și evaluarea mult mai sus”, a spus ea.

Jurnalistul Digi24 Cosmin Prelipceanu a menționat un exercițiu de la simularea la evaluarea națională la matematică, pe care, la un liceu bun, profesorul l-a rezolvat în clasă, cu elevii de 9 și 10, în 60 de minute.

„Nici asta nu mi se pare normal. Subiectele trebuie să fie la nivelul cerut de programă, nu să-i împing pe părinți să-și trimită copiii la meditații”, a spus ea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri