Elev bătut cu scaunul de profesor. Reacția ministrului educației, Ecaterina Andronescu

Data publicării:
ecaterina andronescu

Ministrul educației, Ecaterina Andronescu, a comentat la Digi24 nouul incident violent petrecut într-o instituție de învățământ din România - un profesor a lovit un elev cu ajutorul unui scaun. Ministrul dezaprobă total acest comportament și spune că un profesor ar trebui să-și stăpânească nervii, indiferent de situația prin care trece.

Un profesor din Ploieşti a fost filmat în timp ce lovea un elev de clasa a VII-a cu... scaunul. Sunt imagini cu puternic impact emoţional. Copiii din clasă susțin că dascălul s-a înfuriat în momentul în care elevul l-a rugat să se mute din faţa tablei, pentru că nu vedea ce scrie. Imaginile filmate la Școala „Ioan Grigorescu” din Ploișsti au ajuns şi la poliţişti, care fac acum cercetări pentru infracţiunea de loviri şi alte violenţe. Şi Inspectoratul Şcolar Prahova face propria anchetă.

Ministrul educației, Ecaterina Andronescu, a comentat la Digi24 acest nou incident violent legat de instituțiile de învățământ din România. Ea a spus că în viitoarea lege a educației pe care o pregătește un capitol va fi dedicat prevenirii violenței în școli, iar de promovarea acestui principiu vor fi direct responsabili profesorii.

„Un profesor, când a îmbrățișat această meserie, trebuie să înțeleagă că rigorile ei sunt foarte clar și bine stabilitate. Oricâți nervi ai avea, tu stăpânește-te și gestionează o situație conflictuală care apare în clasă (...).  Sper ca Inspectoratul Școlar să analizeze și să dea un verdict. Îi voi susține, pentru că n-aș vrea să se mai repete în nicio școală asemenea fapte. Mi-am propus ca în următoarea lege a învățământului să dedicam un capitol pentru măsuri pentru prevenirea violenței în școli și cei care vor promova aceste măsuri vor fi profesorii. Nu pot ei să facă asemenea lucru ca cel despre care vorbim acum!”, a declarat Ecaterina Andronescu, ministrul educației.

Urmăriți-i întreaga intervenție la Digi24 în materialul video de mai sus.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri